sobota, 3 grudnia 2016

Omlet z masłem orzechowym i bananem

Hej, dawno mnie nie było i w sumie zastanawiam się nad skasowaniem bloga, ponieważ nikt tutaj nie zagląda. Ewentualnie zagląda, ale nie komentuje. Mimo to chciałam Wam napisać, że dalej walczę z moją wagą i sylwetką. Nie wiem czy zmiany są, wg mnie jakieś tam niewielkie, widoczne tylko dla mnie. Cm lekko spadły, chociaż może aż tak tego nie widać. Niedawno pewna osoba napisała mi, że być może moja sylwetka zmienia się tak opornie, dlatego że się źle odżywiam. Napisałam jej co mniej więcej jem każdego dnia i wyszło na to, że się głodzę i nie dostarczam organizmowi odpowiednich tłuszczy. Sama nie wiem, gubię się w tym wszystkim. Wiem troszkę więcej już na temat tego co powinno się znaleźć w moim menu, ale nadal jest to kropla w morzu. Dzisiaj pokażę Wam jedno z moich śniadań, a mianowicie omlet z masłem orzechowym i bananem.

A przepis jest bardzo prosty:
- 3 jajka
- 40g płatków owsianych
- 100 g banana (pół do środka, pół na wierzch)
- 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- opcjonalnie: łyżeczka mielonego lnu, cynamon, masło orzechowe.

Jajka wrzucić do blendera razem z płatkami, połową banana, proszkiem do pieczenia, solą i opcjonalnie cynamonem. Wszystko zmiksować. Odstawić na 5 minut. Smażyć na oleju kokosowym, na średnim ogniu pod przykryciem. Podawać z masłem orzechowym i bananem.


1 komentarz:

  1. Uwielbiam to połączenie! Jak dla mnie bomba i do tego zdrowa! <3
    W wolnej chwili zapraszam do mnie na bloga liczę, że zostawisz po sobie jakiś ślad :* http://vickyemikor.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń